Spiseforstyrrede unge skal have bedre hjælp

Tre regioner og flere kommuner har i efteråret sat projekter i gang, som skal give børn eller unge med spiseforstyrrelser, den bedst mulige behandling.

”Vi skal have mere glidende forløb for børn og unge. Det drejer sig blandt andet om at opdage symptomer i tide og sikre et godt forløb f.eks. mellem behandlingen på sygehuset og tilværelsen derhjemme. Når den ene part slipper, skal den næste være parat til at tage over. Vi skal sikre den bedst mulige behandling for de unge, der i forvejen har nok at slås med,” siger Charlotte Fischer, formand for Psykiatriudvalget i Danske Regioner, der samarbejder med de øvrige parter bag projekterne.

Regionerne er Hovedstaden, Midtjylland og Syddanmark. Og projekterne udspringer af ”Plan for Borgernes Sundhedsvæsen”, hvor en række partnere som f.eks. Danske Regioner, KL og Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade er gået sammen om at bedre indsatsen på området.

Efter et år er det meningen, at pilotprojekterne skal evalueres, så de bedste erfaringer kan bruges andre steder i landet, og flere børn og unge kan få bedre hjælp til at komme over deres spiseforstyrrelser.

Emner: spiseforstyrrelser selvskade

Del artiklen med dine venner