Det psykiatriske hospital i Risskov

Ansatte på psykiatrisk afdeling lider af angst

Medarbejdere på Afdeling for Depression og Angst er selv ramt af angst og græder ligefrem ved tanken om at skulle møde på arbejde.

Det afslører en rapport fra Arbejdstilsynet om forholdene på Det psykiatriske hospital i Risskov under Aarhus Universitetshospital, som nu har medført et påbud om at forebygge vold mod de ansatte senest 1. marts.

Rapporten, som Fagbladet FOA har fået aktindsigt i, viser, at de ansattes arbejde med patienterne ikke er ‘planlagt, tilrettelagt og udført, så det er sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt’.

“Det er jo en syg kultur, hvis medarbejderne går derhjemme og spekulerer på, hvor mange timer der er til, at de igen skal møde på arbejde. Det er et vink med en vognstang om, at her skal der gøres noget helt ekstraordinært,” siger formand for FOA, Dennis Kristensen, ifølge Fagbladet FOA.

Midt i december måned sendte alle medarbejdergrupper på Det psykiatriske hospital i Risskov et åbent brev til regionsrådet, hvor de skrev, at mange medarbejdere er utrygge, allerede inden de møder på arbejde. F.eks. har en ansat nævnt, at hun ved ankomst noterer, på hvilke stuer de mindst syge patienter ligger, så hun kan flygte derhen, hvis en patient bliver udadreagerende, og hun er alene.

Emner: depression Angst

Del artiklen med dine venner