De fleste hjertepatienter tror på alvorligt forløb, hvis de får COVID-19

Ny undersøgelse foretaget af forsknings- og konsulenthuset DEFACTUM peger på, at flertallet af de danske hjertepatienter vurderer, at de vil få et alvorligt forløb, hvis de bliver smittet med coronavirus (COVID-19).

"Utrygheden er stor, og det skal vi være opmærksomme på. Hele to ud af tre danske hjertepatienter har opfattelsen af, at de vil få et alvorligt forløb med virussen, der plager vores land," siger Hjerteforeningens adm. direktør, Anne Kaltoft, på Hjerteforeningen hjemmeside.

Hidtidige erfaringer med COVID-19 peger på, at de fleste borgere, som får et alvorligt forløb i forbindelse med virussen, har en underliggende kronisk sygdom. Samtidig kan tankerne herom skabe betydelig angst og bekymring hos især ældre og borgere med kronisk sygdom. Derfor har DEFACTUM undersøgt, hvordan borgere oplever alvorsgraden af situationen, og hvordan deres frygt og bekymring for at blive smittet med virus fylder i deres liv.

I Hjerteforeningen genkender adm. direktør Anne Kaltoft, at coronakrisen gør stort indtryk og skaber bekymring hos hjertepatienterne.

"Vi har fra krisens start modtaget mange henvendelser fra bekymrede hjertepatienter, der er bange for at få et alvorligt forløb, hvis de bliver smittet med coronavirus. I undersøgelsen her ser vi nu, at hele to ud af tre danske hjertepatienter har opfattelsen af, at de får et alvorligt forløb med virussen, der plager vores land. Det viser, at vi som samfund ikke er færdige med at oplyse og kommunikere viden til dem, der kan være i risikogruppen," siger Anne Kaltoft til hjemmesiden.

Del artiklen med dine venner