"Nu kan vi se, at BA. 5 har godt fat, og vi forventer, at den er dominerende hen imod sommerferien,” siger SSI’s faglige direktør Tyra Grove Krause.

Coronasmitten buldrer frem igen

Covid-19-smitten stiger igen i hele landet i både tests og spildevand. Det gælder alle landets fem regioner.

Det viser en tendensrapport fra Statens Seum Institut (SSI).

Antallet af nye tilfælde med covid-19 er steget med 53 procent mellem uge 22 og uge 23, svarende til at incidensen i uge 23 er 99 tilfælde per 100.000 indbyggere.  

Kigger man på hvilken variant, der rammer danskerne i øjeblikket, er undervarianten BA.5 hastigt voksende og udgør foreløbigt i uge 23 cirka 29 procent af de sekventerede prøver. BA.2.12.1 og BA.4 stiger ligeledes fortsat, men med lavere hastighed og udgør henholdsvis cirka 13 procent og fem procent af tilfældene i uge 23. 

”Indtil midten af maj udgjorde BA.5 mindre end en procent af de ugentligt sekventerede prøver, men hen imod slutningen af maj kan vi se, at denne variant, er i vækst. Nu kan vi se, at BA. 5 har godt fat, og vi forventer, at den er dominerende hen imod sommerferien,” siger SSI’s faglige direktør Tyra Grove Krause. 

Det er Region Hovedstaden, der har den højeste incidens med 121 per 100.000 indbyggere. Smitteforekomsten stiger i alle aldersgrupper og er højest blandt de 50 til 69-årige.

Antallet af nye indlæggelser relateret til covid-19 er steget med 23 procent til 220 indlagte i uge 23. Personer i alderen 70-89 år udgør fortsat den største gruppe blandt de nyindlagte.

I uge 23 ses en stigning i koncentration af coronavirus i spildevandet på nationalt niveau. Opdelt på regioner ses der ligeledes en stigning i spildevandet i alle fem regioner.

Emner: corona

Del artiklen med dine venner