Michael Mosley er uddannet læge og har skrevet flere internationale bestsellere, bl.a. dem, der på dansk hedder 5:2 Kuren og Høj Puls.

Succesforfatter og læge: Tre enkle tips til at sove bedre

Der kan være mange årsager til at sove dårligt. Men der findes nogle enkle råd til at forbedre søvnen, mener den britiske succesforfatter og læge Michael Mosley.

Michael Mosley er uddannet læge og har skrevet flere internationale bestsellere, bl.a. dem, der på dansk hedder 5:2 Kuren og Høj Puls.

Til Sveriges Television kommer han i en video med tre gode råd til at få bedre søvn.

1. Lys

"Det er vigtigt at få lys. Lyset indstiller dit indre vækkeur," siger Michael Mosley, som fortæller, at han selv har en lysterapilampe, som han stiller ved siden af sin computer om morgenen. Den modvirker også efterårs- og vinterdepression, som rammer mange, når den mørke tid nærmer sig.

"Hvis man kan gå en tur tidligt om morgenen for at få lys, er det godt. Motion og lys er en god kombination. Lys kan være med til at genstarte dit indre ur," siger han.

2. Den rigtige kost

Den mest sunde kost i verden, er sandsynligvis middelhavskost, fortæller Michael Mosley.

"Middelhavskost ligner meget den nordiske kost med meget fed fisk, grønsager og mange fibre. Fibre er godt for søvnen, for det giver næring til de gode bakterier i tarmen," siger han.

Man skal ikke drikke kaffe og helst heller ikke alkohol tre-fire timer før sengetid, advarer han.

Det er også godt, om man kan stoppe med at spise og drikke tidligt på aftenen, for maven og kroppen vil gerne slappe af senere på aftenen og sove.

"Med et sent måltid vågner man op og forbereder ikke kroppen på søvn," siger han. 

3. Motion

"Det er vigtigt at få motion, særligt tidlig om morgenen, hvis det er muligt. Træning gør, at man sover bedre." siger Michael Mosley.

Han fortæller, at han selv har en hund, som han får gået en tur med tidligt om morgenen. Og samtidigt får han så noget tidligt lys.

"Lidt overraskende er armbøjninger og knæbøjninger og lignende styrketræning særligt godt for en god søvn," siger han.

 

Emner: søvnproblemer

Del artiklen med dine venner