”Selvom epidemien er under kontrol, er vi opmærksomme på, at vi ser en forholdsvis stor en andel af tilfældene blandt de unge," siger Tyra Grove Krause, afdelingschef og overlæge ved Statens Serum Institut (SSI).

Mere end hver 4. smittet er en ung i 20´erne

I den seneste uge har 27 procent af alle landets nye coronasmittede været at finde i aldersgruppen 20-29 år, selvom denne gruppe kun udgør 12 procent af befolkningen.

På samme måde tegner de 10-19-årige sig for 19 procent af tilfældene, selv om de kun udgør 12 procent af befolkningen. Til gengæld optræder kun 13 procent af tilfældene i gruppen af ældre over 60 år, som udgør 26 procent af befolkningen.

Det fremgår af en status fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

”Selvom epidemien er under kontrol, er vi opmærksomme på, at vi ser en forholdsvis stor en andel af tilfældene blandt de unge. Der kan være flere årsager til det, blandt andet at unge har flere kontakter i det daglige end andre aldersgrupper. Hvis man skal undgå opblussen er det vigtigt, at man på uddannelsessteder er opmærksom på rengøring af kontaktflader, at holde fysisk afstand og give de studerende let adgang til god håndhygiejne”, siger Tyra Grove Krause, afdelingschef og overlæge ved Statens Serum Institut (SSI).

Der er i den forløbne uge påvist lidt færre COVID-19-tilfælde end på samme tid forrige uge. I de sidste syv dage har forekomsten af COVID-19 været på samme niveau i Region Midtjylland og Region Hovedstaden med cirka 12 tilfælde pr. 100.000 indbyggere. De øvrige regioner har under 9 tilfælde pr. 100.000 indbyggere.

Forekomsten i Aarhus Kommune har været faldende og ligger nu på 22 tilfælde pr. 100.000 indbyggere. Forekomsten i Københavns Kommune er derimod let stigende og ligger nu på 15 tilfælde pr. 100.000 indbyggere. Næsten 39 procent af de i alt 88 tilfælde i den seneste uge været i aldersgruppen 20-29 år. I Københavns Kommune udgør denne gruppe kun 25 procent af befolkningen.

”Vi er meget opmærksomme på målgruppen og er i kontakt med relevante kommuner for at sikre en målrettet indsats, så smitte stoppes”, siger Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS).

Sundhedsstyrelsen udgiver også nu publikationen ’Gode Råd til unge under en epidemi’ som beskriver, hvordan man både kan være ung og samtidig passe på sig selv og andre under COVID-19 epidemien.

Del artiklen med dine venner