Den berømte grønne kurve, som sundhedsministeren til pressemødet 11. marts fortalte, at det gjaldt om for Danmark at følge.

Regeringen har skiftet coronastrategi - nu gælder det ikke kun om at følge den grønne kurve

Ifølge et regeringsdokument, som Berlingske har fået oversendt, fastslås det, at regeringen har skiftet strategi i kampen mod coronavirus.

Hvor det tidligere har handlet om at holde antallet af indlæggelser nede - om at følge den berømte lave grønne kurve og ikke den røde, er regeringens strategi nu også at begrænse antallet af smittede så meget som muligt, skriver avisen.

Dokumentet er oversendt til Folketinget den 14. august.

Eksperter og politikere kritiserer overfor Berlingske, at regeringen ikke har været tydelig nok, da den ændrede den afgørende strategi i kampen mod corona. For mange danskere har ikke forstået, at det ikke længere kun handler om antallet af indlagte, men i lige så høj grad om antallet af smittede. Mange undrer sig over, at vi f.eks. snart skal gå med mundbind i offentlig transport og åbner helt op, selv om smitte- og indlæggelselstal er meget lave sammenlignet med marts og april.

»Danskere har brug for tydeligere at få det forklaret. Nogle gange skal tingene skæres ud i pap. Der kommer så mange ignoranter nu, fordi de ikke har forstået, at strategien ikke handler om antallet af indlæggelser, men også om antallet af smittede,« siger sundhedsordfører for Dansk Folkeparti Liselott Blixt til Berlingske.

Viggo Andreasen, lektor i matematik, er enig i, at mange danskere ikke forstår strategien.

»Du kan høre, at der stadig er meningsdannere, journalister, politikere og borgere, som argumenterer ud fra antal indlæggelser og undrer sig over de nye tiltag, når de samtidig kan se, at hospitalsindlagte med COVID-19 bevæger sig mod nul. Det er bare ikke det, strategien handler om længere. Selv om vi nærmer os nul indlagte, er der stadig brug for restriktioner,« siger Viggo Andreasen til Berlingske.

Han har blandt andet forsket i coronakrisen sammen med epidemiolog Lone Simonsen. Han sad desuden med i SSIs ekspertgruppe, der modellerede epidemiens udvikling, men udtaler sig ikke i regi af gruppen.

Emner: corona

Del artiklen med dine venner