Propatienters blogger vil gerne have KOL-opereret sine lunger

Propatienters blogger, den KOL-ramte Kirsten Drehn-Knudsen, har bedt om en henvisning til Rigshospitalet, hvor de udfører to typer operationer, som kan hjælpe visse KOL-patienter til at trække vejret bedre.

Kirsten Drehn-Knudsen blev yderst forbavset, da hun løste Propatienters artikel fra 8. januar, hvor overlæge Michael Perch fra Rigshospitalet udtalte, at han og hans kolleger på hospitalet ville kunne hjælpe mindst et par tusinde KOL-patienter med nye behandlingsmetoder. Men at der i Rigshospitalets Hjertecenter kun udføres årligt godt og vel kun 20 lungevolumen reducerende operationer og samme antal behandlinger med ventil, fordi for få læger henviser til dem.

"Det er første gang, jeg hører om andet end medicin, hvor det ene kan være en anelse bedre end noget andet - men mirakuløst er det bestemt ikke. Operationen kan give mulighed for at kunne få mere luft, at kunne – måske – klare en trappe op til 2.sal eller at gå en tur i det snarligt kommende forår," skriver Kirsten Drehn-Knudsen i sin blog.

"Åh, det ville jeg så gerne kunne – jeg drømmer om at kunne trave en laaaang tur – måske ikke i topfart, men måske med ingen eller få pauser – hvor kunne det være dejligt," skriver hun.

Hun ved ikke, om hun er kandidat til operationen, da der er mange kriterier, der skal opfyldes, før det bliver muligt. Men hun har læst kriterierne i artiklen, og synes egentlig, at hun opfylder dem alle. Bekymringen er mere, om hun med sine 66 år er for gammel.

Nu har hun taget første skridt og bedt sine læger om at henvise hende til Rigshospitalet.

 

LÆS OGSÅ:

 

Emner: KOL

Del artiklen med dine venner