Velkommen hjem, Søren Brostrøm. Du gør en forskel

Tirsdag aften dukkede Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, igen op i regeringens panel. Puha, så kan vi være mere trygge med regeringens indgreb og sundhedsvæsenets håndtering af coronaudfordringerne.

I nogle dage så det ud som om, at han blev straffet for sit oprør mod den manglende faglighed i regeringens beslutninger fra fredag. Det var der, hvor Denmark lukkede sine grænser og - fremfor alt - der, hvor Danmark gennemførte uhørte stramninger af landets epidemi-lovgivning. 

Efter at have været fast mand ved siden af Mette Frederiksen på de afgørende pressemøder, forsvandt han lukt fra panelet. Derefter henviste regeringen til eksperter fra Statens Serum Institut, ikke Sundhedsstyrelsen. Om pausen skyldtes en politisk betonet udrensning, eller om pausen var frivillig, det røber historien intet om.
 
Ved pressemødet tirsdag aften dannede Søren Brostrøm parløb med Kåre Mølbak, overlæge og faglig direktør på Statens Serum Institut, og Søren Brostrøm tog virkelig fra. Ingen andre i disse paneler magter at forklare, hvad der sker i det danske sundhedsvæsen og danskernes møde med det, som han gør. Han er uvurderlig.
 
Ved aftenens pressemøde forsvandt sundhedsminister Magnus Heunicke til gengæld hurtigt ud af billedet. Han bidrager beskedent. Journalister stiller ingen spørgsmål til ham - indlysende fordi han jo ikke har ret mange svar, bortset fra det politiske, og der rager statsminister Mette Frederiksen gevaldigt op. Så hvad skal vi egentlig bruge sundhedsministeren til.
 
Men det er jo en anden sag - lige nu kan vi glæde os over Søren Brostrøms comeback. Det får større betydning, end man skulle vente.
 

 

Emner: corona

Del artiklen med dine venner