Sublim kommunikation af statsmanden Mette Frederiksen

Nu er vi alle i karantæne, spærret inde. Jo, det er en overdrivelse, men det er ikke desto mindre i det perspektiv, man skal se regeringens og sundhedsmyndighedernes omfattende corona-indgreb onsdag aften. Vi stilles i udsigt, at det skal vare to uger, men det er nok kun en start. Det kommer til at blive mere langvarigt.

Der er fornuft bag strategien. For når alle er i karantæne, så er vi ikke længere smittebærere, og i ly af den strategi kan al fokus i håndteringen af corona-krisen koncentrere sig om de alvorligt syge - det er dem, der skal hjælpes. Og så skal alle vi andre betale prisen. Det er logik.
 
Man må stole på, at regeringen og Sundhedsstyrelsen har foretaget den rette risikovurdering, og lige nu er alle - læs samtlige danskere (minus nogle få), samtlige politikere, pressen, samtlige med indsigt på området - enige, og det er dæleme en sjældenhed. Det er en markant og sjælden opbakning.
 
Tilbage står også indtrykket af, at der er styr på situationen. Ro på, vi klarer det her. Også det er godt gået af de ansvarlige. Bortset fra temmelig få, som straks tog afsted med en indkøbsseddel og hamstrede toiletruller i supermarkederne. Men det var altså et fåtal.
 
Når det kan lykkes at samle alle relevante parter om så alvorligt et indgreb, så skyldes det en nærmest genial kommunikation fra de ansvarlige bag denne strategi, anført af Mette Frederiksen (Soc). Respekt for hendes håndtering, det kunne ikke være gjort mere myndigt og empatisk, ja, statsmandsagtigt. 
 
Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, har gang på gang vist, at han har et særligt talent for at håndtere vanskelige og alvorlige situationer, og det beviste han igen på pressemødet onsdag aften. Han har dyb viden, og han bruger den overbevisende til at argumentere for indsatsen. Det er meget troværdigt.
 
Selv sundhedsminister Magnus Heunicke (Soc), som hidtil har været famlende, måske ligefrem rådvild, har mandet sig op og bidrog til at skabe forståelse og logik omkring indgrebene. Indsatsen på det historiske pressemøde onsdag aften var med afstand hans bedste indsats som sundhedsminister.
 
Lige nu er det helt uoverskueligt, hvad konsekvenserne bliver af det omfattende indgreb - det må vise sig de kommende dage - og uger og måneder. Men man fik tillid til, at denne regering og landets myndigheder vil være parat til til at finde løsninger, som kan afbøde de værste konsekvenser for danskerne. 
 
Onsdag aften blev opgaven klaret til UG med kryds og slange.
 

 

Emner: corona

Del artiklen med dine venner