Kontakt lægen for ny reccept, hvis du behandles med melatonin

To nye typer medicin med melatonin, der anvendes mod søvnløshed, erstatter apoteksfremstillet melatonin. Præparaterne er godkendt til behandling af børn og unge med autisme og til jetlag hos voksne.

Lægemiddelstyrelsen skriver, at patienter og pårørende skal kontakte lægen for at få en ny recept, hvis de fortsat skal behandles med melatonin.

De to nye lægemidler; Melatonin ”Orifarm” og Slenyto, erstatter apoteksfremstillet melatonin (såkaldt magistrelt fremstillet medicin), som læger hidtil har haft mulighed for at udskrive til den enkelte patient. Slenyto er godkendt til behandling af søvnløshed hos børn og unge med autisme i alderen 2-18 år. Melatonin ”Orifarm” er godkendt til kortvarig behandling af jetlag hos voksne.

Det bemærkes, at man jf. Sundhedsstyrelsens vejledning om medikamentel behandling af børn og unge med psykiske lidelsergenerelt skal være tilbageholdende med at bruge medicin mod søvnforstyrrelser hos børn og unge – og medicin bør kun anvendes, hvis andre søvnforanstaltninger ikke har været tilstrækkelige.

Da der nu er kommet ny godkendt medicin med melatonin på markedet, er det ikke længere tilladt for apotekerne af fremstille melatonin.

Derfor skal patienter og pårørende til patienter, der indtil nu har fået udskrevet apoteksfremstillet melatonin, kontakte lægen, inden de løber tør for medicinen, så de i stedet kan få en recept på et godkendt lægemiddel med melatonin.

Flere patienter har fået bevilliget enkelttilskud til den apoteksfremstillede melatonin. Lægemiddelstyrelsen sørger for, at disse patienter automatisk får en bevilling af enkelttilskud til den godkendte medicin.

Del artiklen med dine venner