Vi vil være sunde og leve længere

Vi fokuserer ikke længere kun på at træne ved årets begyndelse for at smide julefedtet, men træner derimod hele året for at blive sunde og leve længere. 

 De fleste af os har haft et nytårsforsæt om at tabe de overflødige kilo, og meldt os ind i et fitnesscenter i januar for at smide julefedtet. Men en ny analyse fra fitness.dk blandt kædens nye medlemmer viser, at danskerne har øget fokus på sundhed, når det kommer til fitnesstræning, og altså ikke længere kun har fokus på at smide overflødige kilo.

”Vores analyse blandt over 500 nye medlemmer viser, at halvdelen har meldt sig ind i fitness dk, fordi de vil være sundere i 2017. Til gengæld er det kun tre procent, der har haft nytårsforsæt som motivationsfaktor,” siger Christian Rau, der er salgs- og marketingdirektør hos fitness dk.

”For fem år siden så vi, at danskerne i højere grad meldte sig ind i fitnesscentre for at tabe sig, mens det i dag overvejende er for at blive sundere og leve længere,” fortsætter han.

Sundhedsinteressen har ændret fokus og handler ikke længere kun om at se en krop, som er blevet slankere, men tendensen er, at vi vil se en krop, som er blevet mere markeret og at personen har fået et større velvære pga. sin træning.

”De opslag på sociale medier, der typisk opnår den største interesse hos andre, er historier om personer, der opnår noget særligt med deres træning. Det er i dag ikke så opsigtsvækkende blot at tabe sig. Det bliver straks mere interessant, når der bliver et større mål med træningen, eller man gennemgår en form for transformation – eksempelvis får et sundere liv, en god kropsholdning eller en mere markeret krop,” forklarer Christian Rau.

Mere træning – året rundt

Sundhedsbølgen betyder naturligvis også, at danskernes appetit på fitnesstræning generelt har været stigende i de seneste mange år, og hos fitness dk er der interessante ændringer i indmeldelsesmønstrene.

”Tiden efter nytår er stadig højsæson for fitnesscentre, men vi har set en ændret adfærd, hvor nytårsforsættet er mindre styrende, og folk derfor i højere grad melder sig ind over hele året,” fortæller Christian Rau.

Direktørens udlægning af den ændrede træningstendens er, at danskerne netop har fået et større fokus på sundhed og kroppens udseende. De mange nytårsforsætter for år tilbage var ofte kendetegnet ved, at danskerne ville smide de overflødige julekilo hurtigt. I dag tager danskerne ifølge Christian Rau sunde valg hele året rundt, og derfor spredes indmeldelserne over året.

Del artiklen med dine venner