Det er svært at holde den sunde livsstil

Det er ikke alle U-Turn deltagerne, som fortsætter med at motionere og spise sundt. Flere af deltagerne har svært ved at overholde den nye livsstil.

Tre ud af seks af deltagerne er mere eller mindre faldet tilbage til de gamle rutiner med at spise usundt og dyrke for lidt motion.

I tv-programmet 'U-Turn - Et liv uden piller? ', var deltagerne blandt andet under under Chris MacDonalds kyndige hænder. Her guidede han deltagerne til hård motion og sund kost i et forsøg på at sige farvel til medicinen gennem ændret livsførelse.

Men hvordan er det så gået deltagerne efter programmet er slut?
Diabetesforeningens hjemmeside fortæller deltagerne, hvordan det går i dag. 

 

 

Søren Bram 34 år. Fik type 2-diabetes som 32-årig.

Søren Bram

Har i alt tabt 30 kilo, de 8-10 kilo under U-Turn.

”Jeg tager ikke længere metforminpiller og træner fem gange om ugen cirka halvanden time hver gang. Jeg cykler, styrke­træner og ror. Jeg spiser sjældent søde sager, og når jeg gør, er jeg bevidst om, at det koster ekstra træning.”

 

Christina Hagman 52 år. Fik type 2-diabetes som 49-årig.

Christina Hagman

Har fået fjernet sin sidste metforminpille og får ikke medicin for blodtryk mere.

”I dag træner jeg ikke ligeså meget som under U-Turn, men kommer af sted tre gange om ugen til fitness-centret og går ti kilometer med en veninde hver anden weekend. Og så spiser jeg sundt.”

 

Tina Spange Mainz 43 år. Fik type 2-diabetes som 40-årig.

Tina Spange Mainz

Røg ned i et sort hul og er faldet helt tilbage.

”I dag spiser jeg sukker igen og træner stort set ikke – cykler kun lidt. Jeg får også metforminpiller igen. Jeg spekulerer meget over, hvorfor jeg og andre lader stå til og giver op.”

 

Pia Jensen 50 år. Fik type 2-diabetes som 42-årig.

Pia Jensen

Savner det nødvendige spark.

” Jeg var ved at droppe ud af programmet på grund af stress, så jeg endte med kun at yde cirka 50 procent af træningen, men kosten havde jeg styr på. Jeg blev medicinfri halvanden måned, efter optagelserne sluttede. I dag får jeg igen en enkelt metforminpille og har taget seks kilo på.”

 

Michael Petersen 39 år. Fik type 2-diabetes som 36-årig.

Michael Petersen

Har taget 12 af de 20 kilo på, som han tabte under U-Turn.

”Jeg får vanddrivende og blodtrykssænkende medicin, men stadig ikke noget blodsukkersænkende. Jeg vil gerne træne, men ikke så meget som under U-Turn. Tre-fire gange om ugen er fint, så jeg føler, jeg er sund og i form.”

 

Torben Jørgensen 68 år. Fik type 2-diabetes som 58-årig.

Torben Jørgensen

Har taget to kilo på, siden programmet stoppede, går til spinning og styrketræning fire gange om ugen.

”U-Turn har vendt helt op og ned på, hvad jeg putter i munden og hvor meget. Jeg drikker aldrig øl og vin på hverdage mere, og jeg rører ikke sukker. Det fungerer fint! Jeg smed min diabetesmedicin, metformin, under U-Turn og får i dag kun noget for blodtrykket.”

Emner: diabetes

Del artiklen med dine venner