


Kostekspert: Sund mad er ikke det samme som anti-inflammatorisk kost
De rigtige råvarer og den rigtige mad i de rigtige mængder kan være vejen frem til færre ledsmerter for tusindvis af de 700.00 danskere, som lider af gigt, og for de omkring 800.000, der har smerter på grund af skader i deres led.

Stærk sammenhæng mellem for meget mad, overvægt og kræft
Beregninger viser, at ca. 50.000 danskere frem mod 2045 vil få en kræftdiagnose som følge af overvægt. Og ny rapport slår fast: Overvægt skyldes for meget mad.

3-D printet mad er på vej til patienter
Hospitalsmad skal skræddersyes til den enkelte patient, og vejen frem til, at måltiderne kan blive ligeså individuelt tilpassede som moderne medicin, er bl.a. 3D-printede måltider.

Mad er vigtig for din rehabilitering
Er du blevet udskrevet fra hospitalet, kan det være svært at overskue madlavning, især hvis du er ældre. Nyt projekt vil derfor tilbyde madkasser på recept.

Tarmbakterier påvirker både mave- og hjernefunktion
Tidligere forskning har vist en sammenhæng mellem tarmen og hjernen hos mus. For første gang er det lykkedes forskere at overføre tarmmikrobiota fra mennesker til mus og påvise en lignende sammenhæng.

Astrup og Bitz garanterer succesfuld slankekur
BOGANMELDELSE. Fedmeprofessor Arne Astrup har gjort det igen, igen: Begået en slankebog, som ligner et stensikkert hit blandt de, der slås med for meget af det søde liv på vom og sideben. Også denne gang lover han, at det virker- bare endnu bedre.

Derfor får du ikke gavn af fuldkornets egenskaber
En antibiotikakur kan ødelægge fuldkornets sundhedsfremmende virkning – og det er især hos kvinder det gør sig gældende.

Campylobacter er den største bandit
De fleste kender infektioner med salmonella, men campylobacter er en endnu hyppigere årsag til infektioner overført via maden.
- 1
- 2