Din HPV-vaccination skader ikke fostret

Får du en vaccination mod HPV tidligt i graviditeten er det ikke forbundet med en øget risiko for fx spontan abort, dødfødsel eller lav fødselsvægt.

Det viser resultaterne fra et nyt stort dansk studie fra Afdeling for Epidemiologisk Forskning, Statens Serum Institut, der er publiceret i The New England Journal of Medicine

De danske forskere tog udgangspunkt i alle graviditeter i Danmark i perioden fra oktober 2006 til og med november 2013; i alt mere end 580.000 graviditeter. De identificerede 1.774 graviditeter med HPV-vaccination i graviditeten. Ved at sammenligne disse med gravide kvinder uden HPV-vaccination i graviditeten kunne forskerne afgøre, om der var en øget risiko for spontan abort, dødfødsel, lav fødselsvægt, for tidlig fødsel eller misdannelser.

Resultatet viste, at der ikke var signifikant øgede risici for alvorlige graviditets- og fødselsudfald forbundet med HPV vaccination i graviditeten.

Selvom studiet er det hidtil største af sin art, bør resultaterne vurderes i lyset af, at det er yderst sjældent, at gravide bliver HPV-vaccineret i Danmark, mener seniorforsker Anders Hviid, der er en af forfatterne bag undersøgelsen.

Emner: HPVvaccination

Del artiklen med dine venner