Alarm: Alt for mange børn får sovepiller

Flere og flere børn har søvnproblemer. Det har resulteret i, at der i de sidste fem år har været en kraftig stigning i antallet af børn, der får det søvnfremmende middel melatonin.

I 2015 fik 5.511 børn under 14 år melatonin på recept. Fire år tidligere var det 3.364, viser statistikken ifølge en artikel på dr.dk, der fremhæver, at stigningen kommer som følge af et øget fokus på søvnbesvær hos børn med ADHD og autisme.

"Børn uden diagnose kan få adhd-symptomer, hvis de ikke sover ordentligt. De bliver uopmærksomme og får indlæringsproblemer. På samme måde får adhd-børn forværret deres symptomer, hvis de sover dårligt," siger Allan Hvolby, der er overlæge i børne- og ungdomspsykiatrien på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg og er i gang med et forskningsprojekt, der skal klargøre, hvilke børn med søvnbesvær, der har brug for medicin.

Foreningen Bedre Psykiatri er bekymret over det stigende antal børn, som får medicin mod søvnbesvær.

"Jeg synes, det er alarmerende. Man kunne forestille sig, at nogle af børnene kan hjælpes med for eksempel samtaleteknik, inden man går så vidt som til at udskrive medicin," siger landsformand Birgit Elgaard til dr.dk.

 

Emner: søvnproblemer melatonin børn

Del artiklen med dine venner