Hvornår er nok nok?

Tja, det er der sikkert delte meninger om. Ligeså mange spørgsmål man kan stille, ligeså mange svar er der vel at få...

Sidste forår fik jeg konstateret HPV-virus og måtte efterfølgende i gang med HPV-vaccine samt diverse kontrolbesøg og undersøgelser.

Jeg skulle så have den sidste vaccine ud af tre før jul, men der var jeg jo indlagt. Det blev så her i januar 2020, at jeg fik det sidste ' skud ' Hertil skulle følge en ny undersøgelse... svaret herefter var, at der stadig var HPV virus at spore.

Hmmmm, havde HPV-vaccinen så ikke virket som ønsket? Ingen bivirkning af nogen art, det kan jeg ihvertfald vinge af på positivlisten. Men svaret må komme fra fagligheden og eksperterne.

Derfor har jeg nu fået foretaget et keglesnit, og nu venter jeg så (igen-igen ) på svar. 

Ja, vi alle kender følelsen af ventetid på konkret svar. Det er uvisheden, der tynger indeni, ikk? Jeg vil kun tale varmt og positivt om gynækologen, selvom det nok for os kvinder er et sted, vi helst vil undgå at komme i tide og utide!  

Så jeg må væbne mig med tålmodighed, indtil der er svar IGEN. 

Som I måske husker, blev jeg anbefalet gababentin fra neurologen til mine smerter/nervesmerter. Hvordan står det til med det? Efter anvisning og vejledning skulle jeg være på tre tabletter daglig. Jeg er kommet til en tablet daglig....hvorfor nu det? Tjo fordi jeg HAR prøvet at tage kapsel nummer to. Resultatet af det: Et stk sovende zombie-mig her. Hold nu op, en osteklokke-følelse at have. Det vil jeg ikke og kan jeg altså ikke med.

Det virker super godt om natten. Der sover jeg uden problemer (for det meste), så hvad betyder det så? Ja, det betyder, at jeg er smertefri om natten. Dagtimer: Ja, det er det samme som tidligere... smerter, smerter, smerter. Jamen, hvad så... tja, jeg har ikke svaret. Jeg har det svar, at jeg ikke vil tage de tabletter i dagtimerne.

Jamen vil du så have smerter... Ja, det vil jeg faktisk så....nu har jeg 'levet med dem så længe, at det fortsætter jeg så med. Jeg laver selv tiltag stadig. Jeg fastholder min styrke træning som hidtil. Jeg bestræber mig på at gøre det hver morgen. For jeg mærker nemlig ikke mine smerter, når jeg træner. Det er jo fantastisk. Men jeg kan jo ikke stå i fitnesscentret i 24 timer, men de em-to timer dagligt gør godt! Hovedet og hjernen bliver renset, det føles dejligt, alt er godt, så kan jeg godt tolerere de smerter derefter, hvis jeg skal! 

Hver anden dag bruger jeg mine kompressionsstøvler fra yourboots. Dem er jeg sindssyg glade for. Den bedste julegave ever! Kald det placebo eller ej, det virker for mig, det jeg vil sige nu: Jeg får højst sandsynlig klaps for det, jeg siger, men jeg siger det af en årsag: For år tilbage, i den spæde start af min sygdomsdiagnose sclerose, der sagde jeg oftest følgende: Hvis jeg flytter mig fysisk væk fra mine smerter, så mærker jeg dem ikke. Det praktiserer jeg stadig. Nu flytter jeg mig bare mentalt. Hvis jeg IKKE foretager mig noget, så mærker jeg min tilstand og mine svagheder/smerter. Ved at beskæftige mig med noget fysisk eller mentalt mærker jeg ikke mine smerter.... giver det mening??  Så det PRØVER jeg på hver dag.

Qua mine uddannelser kan jeg praktisere det på bedste vis. Det er sjældent, at jeg dvæler ved mine tilstande, det kan selvfølgelig komme til mig, når eller hvis den lige viser tænder, eller hjernen 'slår en bøvs'. Keg er ikke uovervindelig overhovedet! Men jeg siger dette: jeg HAR sclerose, den har IKKE MIG. Jeg HAR sclerose, jeg er IKKE sclerose...

Med venlig hilsen  Irene Møllegaard

”Frikendt” – endnu en gang!
Arven og barndommen - min migrænehistorie del 1
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Fredag, 3. juli 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.propatienter.dk/