Lones hovedpiner

Jeg hedder Lone Marquard og er født i 1975. 

Jeg er uddannet laborant og jordbrugsteknolog (en uddannelse, hvor man lærer at formidle og forvalte naturtiltag), og jeg er i dag pga. migræne og skulderskader ledig fleksjobber, normeret til ca. ni timer.

Jeg bor på midtfyn sammen med min kæreste, tre katte, to hunde og i køreafstand står min...

Jeg hedder Lone Marquard og er født i 1975. 

Jeg er uddannet laborant og jordbrugsteknolog (en uddannelse, hvor man lærer at formidle og forvalte naturtiltag), og jeg er i dag pga. migræne og skulderskader ledig fleksjobber, normeret til ca. ni timer.

Jeg bor på midtfyn sammen med min kæreste, tre katte, to hunde og i køreafstand står min hest. Disse dyr er med til at holde mig i god fysisk form og medfører, at jeg udover min kæreste får set nogle mennesker i hverdagen. 

Migræne har jeg lidt af siden barnsben, arvet fra mine forældre. Det er ikke en stationær størrelse, og min blev først rigtig slem, da jeg faldt ned af en trappe og kom alvorligt til skade med min skulder. 

De næste år blev min skulder værre og værre, og jeg blev opereret flere gange, og samtidig blev min migræne rigtig hyppig. Med årene har jeg fundet frem til, at visse bevægelser med min skulder kan fremkalde bølger af anfald. Men det er bevægelser, jeg umuligt kan undgå, og derfor går en omhyggelig planlægning af hverdagen hånd i hånd med medicin og alternativ behandling og kosttilskud. 

For at holde styr på den store mængde af muligheder og gode råd har jeg været aktiv til at sparre med andre patienter, og er i dag på Facebook administrator på tre store grupper om migræne og en skuldergruppe. Her har jeg brugt tid på at sortere i egne og andres råd og sætte dem i system på filer, der kommer mig og mange andre til hjælp. Og på grund af min uddannelse som laborant er det let for mig at forstå kemien og optagelsen af medicin og kosttilskud og vitaminer, og det hjælper mig til at prøve de for mig rette typer og mængder. 

Sygdom er og skal ikke være det eneste, jeg er, så udover det allerede nævnte, bruger jeg tid på at fotografere og elsker at læse romaner og tilegne mig viden indenfor mange forskellige genrer. En viden, jeg formidler videre via min Facebookprofil og min personlige hjemmeside. Og så elsker jeg at rejse og tage til koncerter. Jeg ser frem til at fortælle jer mere om mine erfaringer og min hverdag med sygdommen migræne. 

More

Isolation

Da jeg røg ned af trappen og blev sygemeldt med skulderskader, og min migræne blev hyppigere, føltes det lidt, som coronakrisen vist føltes for mange. Fra pludselig at snakke med mange mennesker hver dag og til kun at møde meget få, er der langt. Og det føles meget ensomt i de perioder, hvor man er sat udenfor alt og kun møder ekspedienten i Netto, og naboen, som man hilser på over hegnet. Og ellers bare går og venter på en behandling i sundhedsvæsenet.

Continue reading
  392 Hits
  1 Comment
Recent comment in this post
Guest — Søren Stig Andersen
Din historie om isolation et alt for vekendt for alt for mange mennesker. Også det om uforstående omgivelser og samfund.
Lørdag, 6. juni 2020 09:26
392 Hits
1 Comment

Min migrænehistorie, del 2: livet som kroniker

Da jeg skulle til kraniosakralterapeuten tredje gang, var hans trappe glat, og jeg faldt uheldigt. Og det blev desværre startskuddet til et helt nyt liv for mig, et liv hvor migræne sideløbende med skulderproblemer blev en fast makker i min hverdag, og jeg har aldrig senere været i stand til at komme tilbage til at arbejde på fuld tid.

Continue reading
  122 Hits
  0 Comments
122 Hits
0 Comments

Arven og barndommen - min migrænehistorie del 1

Hej alle jer på Propatienter. Jeg er ny blogger her og starter med at give jer min migrænehistorie. Jeg er et fæ til at fatte mig i korthed, så den bliver delt over to indlæg, først min barndom, senere migræne i voksenlivet. 

Continue reading
  334 Hits
  0 Comments
Tags:
334 Hits
0 Comments