Propatienters blogunivers

Lev livet med og uden sygdom
Font size: +

Bivirkninger eller sideeffekt?

Bivirkninger eller sideeffekt? Hvad er hvad? Hvad er bedst?

Da jeg i sin tid fik diagnosen sclerose i 2011 kunne jeg 'kun' læse mig til medicin, årsager, forskningsprojekter og hvordan et liv nu burde leves.

Fra en hammer i hovedet, tankemylder, frygt - til overlevelse, strategier og samarbejde med mig selv. At tage valg, der oftest medfører fravalg.

To år senere fik jeg attack, som førte til en beslutning omkring medicinvalg. Jeg takkede først ja... For en måned senere, med mange bivirkninger, at sige NEJ TAK!

Her var bivirkninger værre end selve sygdommen, og jeg ville nu finde en mellemvej.

Min vej og medicin blev - og er stadig - ansvar, selvdisciplin, styrketræning, positivt mindset og en portion balance. I et blandingsforhold, jeg selv tilsætter i min egen opskrift.

Sideeffekt her er nu: Glæde, optimisme, et stærkere mindset, en større tro på LORTET, en dagligdag der er i balance. Er det ikke en positiv bivirkning/sideeffekt? For mig er det ihvetfald, og jeg er stadig uden sclerosemedicin her 10 år efter.

Coronaepidemien kom til, og 7-9-13 - ingen corona til mig. Pfizer-vaccinen er i min krop, og jeg har så måtte erfare, at den har givet senfølger/bivirkninger på mig.

En trykkende pine i hovedet dagligt gennem en måned (den er nu på retur indtil videre) tab af hørelse i tide/utide og en træt mig.

MEN: Jeg vil vove den påstand: Hellere disse 'bivirkninger' end at få corona.... Jeg har kun hørt om folks erfaringer med corona. Min egen svoger blev ramt uden hospitalsindlæggelse. Men han var drænet og havde ingen energi længe og lå bare for at ligge ned.

Jeg havde ingen skrupler ved vaccinen, ligesom jeg altid har fået diverse andre vacciner. Jeg overkommer nok disse ' symptomer', selvom de påvirker mig energimæssigt, og overskuddet er ikke så stort.

Nu står jeg med en genstridig håndeksem, som er en sidegren til psoriasis. Vi tæller fem måneder nu...

Det ligner noget, der ikke kan beskrives. Det påvirker mig i den grad på forfængeligheden! Jeg er 'ramt' i håndflader og under fødderne, og en hudlæge er med ind over.

Nu kommer det igen: Bivirkninger. For næste skridt er medicinsk behandling. Og jeg har læst om alle de bivirkninger, det kan medføre, og jeg er der, hvor jeg vil sige nej tak... Det orker jeg virkelig ikke. Omvendt vil jeg gerne af med det, jeg har... Så hvad gør en klog? Igen har jeg studeret nettet, og jeg vælger at gå en anden vej end medicinen (i første omgang).

Med fare for at få verbale tæsk nu: Er medicin ikke 'bare' et plaster på såret i en stund?

Er det ikke tit sådan, at der er præparater, der krydser hinanden? Der kræver andet medicin mod eventuelle bivirkninger?

Sideeffekter her må være i mit sind, at det nok skal gå ved, at jeg undværer kemien i første omgang, at det med tiden går over, at jeg bevarer min optimisme og min igen tro på LORTET...

Der må være noget i min krop, der lige nu gør, at den reagerer som den gør.... Ergo immunforsvar må lige oppes lidt.... Kan jeg mon ikke det selv?

Sideeffekter MÅ være bedre end bivirkninger?

Hvis i kender Gustav Salinas, som er tidligere realitydeltager og nu coach indenfor kost og træning, han har et fantastisk motto: Hans hjælp har bivirkninger..... Nemlig at man får det bedre med sig selv.

Chris Mc Donald har mit ynglings motto: Tro på lortet.

Jeg vælger deres tilgang og håber på, at den kommende tid vil give mig sideeffekter frem for bivirkninger.

 

 

I fleksjob med migræne og manglende overskud
Hvad så nu?
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Fredag, 21. januar 2022